Zwangerschap Week 4

Je baby

De ene groep cellen gaat de baby vormen terwijl de tweede groep de placenta vormt waarin je kindje negen maanden lang wordt voorzien van voedsel en de derde groep vormt de vliezen. Een slijmprop heeft inmiddels de baarmoederhals afgesloten en de spieren van de baarmoeder worden soepeler. Om de voedingsstoffen bij je kindje te laten komen beginnen er onder het slijmvlies bloedvaten naar boven te komen. Er wordt in je lichaam hard gewerkt zodat je kindje zich de komende acht maanden kan gaan ontwikkelen.

Jij

Het kan voorkomen dat je aan het eind van deze week een beetje bloed verliest. Misschien denk je gelijk aan een menstruatie maar het kan ook een bloeding zijn doordat het bevruchte eitje zich gaat innestelen in de baarmoederwand. Om zekerheid te krijgen of je zwanger bent kun je nu een zwangerschapstest doen. Sommige mensen hebben helemaal geen test nodig omdat ze al aan hun lichaam voelen dat ze zwanger zijn. Je borsten kunnen gespannen aanvoelen of misschien voel je je al misselijk of ben je erg moe. Vergeet niet dat dit ook weer klachten zijn die bij een gewone menstruatie kunnen horen. Erg verwarrend allemaal dus toch maar gauw een test doen!

Zorgen en angsten

Je zwangerschapstest is positief, je bent door het dolle heen, maar direct kan je een vreemd gevoel bekruipen van; dit is echt, er is geen weg meer terug. Mijn onbezorgde leven is voorbij. Bij de meeste vrouwen zal dat gevoel snel weer plaats maken voor blijdschap. Maar denk niet dat je de enige bent. Bijna elke zwangere vrouw voelt tijdens haar zwangerschap wel eens twijfel.

Genieten

De maanden dat je zwanger bent zijn heel bijzonder. De baby groeit, je lichaam verandert en je voelt van alles. Probeer zo bewust mogelijk van dit bijzondere proces te genieten.

 

Zwangerschapstest bewaren

Leuk om te bewaren en in te plakken in je zwangerschapsdagboek.

Aanstaande vader:

Ben jij ook nieuwsgierig of de zwangerschapstest positief is en je vader wordt?

 

Copyright 2017 Ysacare Kraamzorg | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Privacyreglement

Website laten maken door Best4u Group B.V.