Zwangerschap Week 8

Je baby

Tot nog toe was je kindje een slap vormpje maar deze week ontstaat het begin van het skelet. Het skelet bestaat nu nog uit kraakbeen maar over een paar weken ontstaan de echte botcellen. De hersentjes beginnen te functioneren en het hartje klopt ongeveer zestig keer per minuut, het maagje produceert maagsappen en de lever maakt bloedcellen aan. De vingertjes zitten nog als een soort zwemvliesjes aan elkaar maar de vingers beginnen zich al wel te vormen. De ontwikkeling van je kindje gaat nu zo ontzettend snel en er gebeuren ook zoveel belangrijke dingen dat het je baby ook heel kwetsbaar maakt. Daarom is het nogmaals zo belangrijk om in deze periode niet te roken en geen alcohol te nuttigen.

Jij

Ga je het grote nieuws al aan iedereen vertellen of houdt je het nog liever even voor jullie samen. Wanneer je het nu al gaat vertellen dan kan iedereen met je meeleven en dat is misschien wel prettig als je je niet lekker en moe voelt. Je kunt dan misschien ook rekenen op begrip en steun. Er bestaat ook nog steeds de kans dat het misgaat en niet iedereen vindt het prettig als anderen daarvan op de hoogte zijn.

Eerste controle

Zodra je 2 weken over tijd bent is het raadzaam om een afspraak te maken voor je eerste zwangerschapscontrole bij de verloskundige of huisarts. Dus bel wel alvast je verloskundige of huisarts om een afspraak te regelen.
De eerste controle wordt meestal gepland tussen de 8e en 10e zwangerschapsweek. De eerste controle is meestal een vrij uitgebreide controle. Dit is dus een goed moment om je partner mee te nemen en hem kennis te laten maken met de verloskundige. Meestal wordt er een aparte afspraak gemaakt voor een echo dus ook een mooi moment om samen te delen. Dus als het even kan neem je je partner mee voor de eerste controle en als er een echo wordt gemaakt.

Het grote nieuws

Wil je je directe omgeving op een speciale manier vertellen dat je zwanger bent. Hier volgen wat leuke ideeën.

Neem een videoboodschap op, kopieer de boodschap naar dvdtjes en gooi die door de bus of stuur die op.
Schrijf op een briefje jullie bijzondere boodschap, rol hem op en stop hem in een ballon. Stop de ballon bij de kaart met daarop een suggestieve tekst zonder concreet te worden. Vertel in je kaart dat alles duidelijk wordt als ze de ballon opblazen (en de boodschap ontdekken in de ballon).
Wanneer je al een ouder kind hebt, koop dan een leuk T-shirt met de aankondiging dat hij/zij grote broer/zus wordt.
Geef de aanstaande opa en oma een mok met 'de liefste opa/oma'
Lijst je eerste echo in en hang het op.

Aanstaande vader:

Probeer mee te gaan naar de eerste afspraak bij de verloskundige. Denk alvast na welke vragen je wilt stellen. Mannen willen vaak andere dingen weten dan vrouwen.

 

Copyright 2017 Ysacare Kraamzorg | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Privacyreglement

Website laten maken door Best4u Group B.V.