Zwangerschap Week 9

Je baby

Je baby is nu ongeveer drie centimeter lang en weegt circa twee gram. Doordat de spieren al zo ver ontwikkeld zijn kan je kindje zich al bewegen. Met kleine schokjes komen de armpjes en beentjes in beweging en met de kleine handjes kan het al wriemelen. Jij zult nog even geduld moeten hebben voordat je het kan voelen. Vanaf dit moment wordt er niet meer gesproken over een embryo maar over een foetus. Dat komt omdat er aan de handjes nu al vingers en een duim zitten, de benen groeien en het heeft al knieën, enkels en tenen. Het gezichtje wordt al meer de echte vorm en er is al een piepklein neusje, een mondje en een tongetje.

Jij

Het kan zin dat je je moe en lusteloos voelt. 's Avonds ben je weer blij als je in bed ligt. De vermoeidheid en misschien ook wel het beroerd zijn maken je zwangerschap er op dit moment niet leuker op. Voel je daar niet schuldig over want het is heel normaal. Neem niet teveel hooi op je vork en stel de dingen uit die nog even kunnen blijven liggen. Na de twaalfde week krijg je meestal weer meer energie en dan kun je de dingen alsnog doen die zijn blijven liggen. Maar gelukkig kan het ook zo zijn dat je nergens last van hebt en geniet van je zwangerschap.

Röntgenstralen

Röntgenstralen kunnen ernstige schade toebrengen aan je ongeboren kindje. Hoe eerder in je zwangerschap het vruchtje wordt blootgesteld aan de straling, hoe ernstiger de gevolgen kunnen zijn. Het gevaar van de stralen hangt af van de dosis die op je baarmoeder terechtkomt; hoe meer straling, hoe gevaarlijker. Daarom is het verstandig om tijdens je zwangerschap, voor zover dat mogelijk is, te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan röntgenstralen.

Aanstaande vader:

Tijdens het begin van de zwangerschap wil de ene vrouw niet vrijen en de andere juist wel. Houd hier rekening mee. Vrijen kan overigens geen kwaad voor het kindje.

 

Copyright 2017 Ysacare Kraamzorg | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Privacyreglement

Website laten maken door Best4u Group B.V.